Friday, July 3, 2009

CUTI:best ke jadik bibik..?

asalamualaikum..

lama rasenya cikwana tak hapdate blog..huhu..
sepanjang cuti ni..duk umah je..kwn2 tanya tak boring ke??
boring..tapi duk rumah bukannya duk diam je..
ade je benda nak dibuatnye..hehhe..APAkah yang cikwana buat ek?
hmm...kerje amalKAH?hehehee...

aritu cikwana g teman anak sedara p rombongan tadika..
jaoh gile..MELAKA
time tu kenduri kawen ikin..sory tak dpt dtg ikin..
saye ade misi yang perlu dibereskan..
tp cikwana dpt dtg kenduri belah laki, ipin..
alhamdulillah..ikin, u're so cute! hehehe

SELAMAT PENGANTIN BARU IKIN&IPIN..

berbalik kepada misi cikwana td..

misi: rombongan tadika ke mElaKa..
tangguNgjawabnye : handle cik nurul iffa khairiah (anak sedara cikwana yang bulat)

sebenarnya takdela mencabar sangat handle iffa nih..
memandangkan die pon da besar, 5tahun..
petang sebelumnya cikwana da kene berangkat ke umah kakak..
TQ mr driver anta sayer..;p

malam tu kami konon2nye tido awal la..
kumpul tenaga untuk keesokan harinye..
pagi itu...
"cikwana, bangun2..da pukul6..kite kan nak p rombongan", kejut iffa..
"nanti jap lagik la..cikwana ngantok la..", jawabku selamba..
"kite g mandi dulu...kalau cikwana lambat, kite tinggal ea..", ugut iffa..
"yela2..", sahutku tak bermaya..

pergh...nak tinggal cikwana konon..piiirah!
saye ni org penting untuk hari tersebut..huhuh
setelah siap2+bersarapan..kami pon dihantar ke tadika untuk sesi tunggu bas..

hm...semua mak2 orang..cikwana takde geng la..
buhsan...bas pon bertolak ke melaka..
cikwana rasa bas tu macam tadika bergerak..bising btul..
nasib baik bebudak yang bising..
kalau tak maunye ku sound mereka..
frekuensi kebisingan mereka bertambah2 bila driver bukak cd upin ipin...
ahh...sudah...

destinasi pertama yang kami tuju adalah..ZOO MELaKa..
biasalah budak kecik..padahal iffa da pegi zoo tu 2 kali sebelum nih..
tp cam jakun lagik..huhuh...



iffa& kwn2nye..

destinasi seterusnya kami ke EYE on MalAySia MalaCCa
bestla..sebab ni first time cikwana naik..gayat..hehehe
yang tak bestnye..takde sape nak amik gambo kami..
asik2 muka iffa..asik2 muka cikwana...
hm....kali ni tak boleh gile kamera da..


senarai harga terkini..kot2 beminat nak g..siap sedia bajet..huhuh

secara keseluruhannya...rombongan ni bestla..hehehe..
tahun malawat melaka...:p

~jadik budak kecik untuk satu hari~

2 comments:

acik | uyul said...

da macam mak org da ko nih hehehe~

cikwana said...

hm...itulah pasal..
mak sedara la..

ko pun lebih kurang same je..
hahaa